2023-05-04KARRIÄRTIPS

Vägen till ett vinnande CV

En grupp diskuterar på en soffa

Du är förmodligen bekant med definitionen av ett CV vid det här laget – ett CV, eller meritförteckning, är en skriftlig sammanfattning av din arbetserfarenhet, utbildning och kunskap. Men vet du vad som krävs för att göra ett riktigt bra CV? Ladda ner Adeccos kostnadsfria CV-mall och läs våra tips för att göra ett bra CV.

Varför är ett bra CV viktigt?

När du söker ett jobb är CV:t det första som hjälper arbetsgivaren att skapa en bild av dig. Med hjälp av ett bra CV ger du därför ett bra intryck av vem du är och vad du kan. Därför är det viktigt att CV:t är intressant, gjort med omtanke och passande för jobbet du söker.

Ofta får ett jobb väldigt många sökande. Med hjälp av ett lättläst, strukturerat och noggrant utarbetat CV anpassat för rollen du söker ökar du dina chanser till en anställningsintervju. Det är även viktigt att tänka på designen så att den drar till sig uppmärksamhet hos den som ansvarar för rekryteringen. Underskatta därför inte vikten av ett bra CV i din ansökan.

Gratis CV-mall

Vi på Adecco har gjort en färdig CV-mall som gör jobbsökandet lättare för dig och som ökar dina chanser att få ett jobb. Vår CV-mall är gratis och fungerar i Word på din PC eller Mac. I mallen har vi använt fonten Nunito som vi rekommenderar att ladda ner gratis från Google Fonts om du inte redan har den installerad på din dator.

Ladda ner våra gratis CV-mallar på svenska eller engelska här:

Så här skriver du ett bra första CV

Om du ändå vill göra ditt eget CV eller om tanken av att göra ett eget CV känns jobbig har vi några tips att ge dig. Det finns många program du kan använda för att göra ett CV, t.ex. Canva eller Adobe. Microsoft Word har också många gratismallar. Den bästa mallen hittar du ändå hos oss – Adeccos CV-mall är tydligt strukturerad med en enkel, stilren design så att arbetsgivaren snabbt får en helhetsbild av dig.

Ha med följande i ditt CV:

  • Kort introduktionstext och kontaktuppgifter
  • Detaljer om tidigare jobb, inklusive sommarjobb och deltidsjobb
  • Detaljer om volontärarbete, t.ex. klubbverksamhet eller organisationer
  • Utbildning och andra studier, t.ex. kurser eller certifikat
  • Programkunskap, t.ex. Microsoft Office, Adobe eller kodningsprogram
  • Språkkunskaper och kunskapsnivå

Anpassa ditt CV till varje ansökan

Även om du skapat en fin design för ditt CV ska du komma ihåg att anpassa CV:t till varje uppgift och företag. Läs platsannonsen noggrant och bekanta dig med företagets hemsida. Plocka upp nyckelord och använd dem i ditt CV. Om företaget söker en person som har ett öga för detaljer, använd då CV:t som en möjlighet att visa att du inte missar detaljerna. Se även till att din motivation och entusiasm för jobbet syns i CV:t.

Ladda ner våra gratis CV-mallar på svenska eller engelska här:

Hitta ditt drömjobb

Vi har många spännande roller inom en rad olika branscher. Skicka in din ansökan redan idag!

Lediga jobb

Du kan även registrera ditt CV i vår databas och bli sökbar för våra rekryterare. Är det dig de söker?

Adecco
Adecco Group