Adecco arbetar vidare med SOK

#SPONSORAVTAL - Sveriges Olympiska Kommitté och rekryterings- och bemanningsföretaget Adecco har tecknat ett femårigt samarbetsavtal och förnyar därmed sitt tidigare samarbete. En del i avtalet är Athlete Career Program (ACP), utvecklat för att underlätta integrationen av elitidrottare på arbetsmarknaden både under och mot slutet av idrottskarriären. Idrottare som deltar i Athlete Career Program får träffa en karriärcoach som skräddarsyr ett upplägg för varje enskild individ.

-Att kunna erbjuda aktiva och ledare hjälp med att planera livet efter den egna idrottskarriären i god tid är en viktig del av idrottslivet. Det Adecco erbjuder via ACP-programmet är individuellt anpassat och ger våra aktiva och ledare i SOK:s Topp- och talangprogram professionell hjälp med skräddarsydda lösningar, säger Sveriges Olympiska Kommittés ordförande Stefan Lindeberg.

-Adecco delar de olympiska värderingarna och vill bidra till att inspirera unga samtidigt som vi som HR-specialister kan bidra till att förbereda och underlätta för karriärväxling för aktiva, säger Charlotte Nordén, informations- och marknadschef på Adecco.

För att nå en position som elitidrottare krävs tid och personligt engagemang. Det påverkar idrottarens möjlighet att ägna tid åt utbildning och heltidsarbete.

-Även om idrottare inte kan lägga samma energi på arbetslivet som många andra uppvisar de många egenskaper som är eftersökta i näringslivet. Utmaningen är att nyttja egenskaper och kunskaper från idrotten till en framgångsrik civil karriär. Athlete Career Program är utformat just för att underlätta denna omställning och hjälpa idrottaren att belysa sina starka sidor, säger Charlotte Nordén.

 
 

  • Adecco Sweden AB • Kungsgatan 60 • Box 121 27 • 102 24 Stockholm • Tel. växel 08-598 980 00 © 2012 Adecco. All Rights Reserved
  • Sitemap