Pressmeddelanden

2016-09-01

Jacob Lundberg ny VD för Adecco Sverige

Den 1 september tillträder Jacob Lundberg som ny VD för Adecco Sverige. Jacob är ingenjör och har karriärer på tunga teknikbolag som till exempel ABB, Vattenfall och Inspecta bakom sig. Steget till HR-branschen som ledare i Sverige för världens största rekryterings- och bemanningsföretag kan tyckas långt.
Läs mer här »


2016-07-01

Adecco Rekrytering bli Badenoch & Clark

Nu lanserar vi Badenoch & Clark, ett nytt varumärke för rekrytering och executive search på den svenska marknaden. Namnbytet är en del av strategin att renodla vår expertis inom rekrytering, som spänner från att identifiera behov och attrahera kandidater till att göra högkvalitativa bedömningar och urval.
Läs mer här »


2015-09-04

Svenska paralympier karriärcoachas för ett liv efter idrottskarriären

För att lyckas som elitidrottare krävs ett engagemang utöver det vanliga. Det påverkar möjligheterna att satsa på utbildning och heltidsarbete. För att ge paralympier förutsättningar för ett framgångsrikt yrkesliv efter idrottskarriären inleder Sveriges Paralympiska Kommitté nu ett samarbete med Adecco.
Läs mer här »


2015-04-10

8 finalister klara: De har chansen att ta hem sommarjobbet som VD och en lön på 100 000 kronor!

Fler än 4 500 studenter sökte årets sommarjobb som vikarierande VD och koncernchef på Adecco, med tillhörande lön på 100 000 kronor. Nu har de åtta finalister som gör upp om jobbet utsetts.
Läs mer här »


2015-03-27

Nationell satsning på arbetsmarknadskunskap för minskad ungdomsarbetslöshet

Konceptet Arbetsmarknadskunskap inspirerar skolelever om var framtidens jobb finns och hur de kan få dem. Hittills har ca 26 000 elever nåtts i sina klassrum, främst i Västmanland. Nu går en av världens största arbetsgivare, Adecco, in och stödjer den nationella lanseringen av konceptet.
Läs mer här »


2015-03-20

Adecco Sveriges tredje bästa arbetsplats för andra året i rad

När det internationella organisationsutvecklingsföretaget Great Place to Work Institute korade Sveriges Bästa Arbetsplatser 2015 kom rekryterings- och bemanningsföretaget Adecco på tredje plats för andra året i rad med motiveringen "Adecco fortsätter att visa upp en arbetsplatskultur som verkligen är präglad av sitt eget tänk och innovation”.
Läs mer här »


2014-12-17

Adecco rekryterar åt Sveriges kommuner och landsting

SKL Kommentus Inköpscentral och Adecco har tecknat ett nytt ramavtal för rekryteringstjänster för sex olika tjänsteområden värt ca 20 miljoner kronor per år.

- Det finns ett stort rekryteringsbehov inom kommuner, landsting, regioner och dess bolag. Som nationell leverantör med gedigen erfarenhet av rekrytering av kompetens inom upphandlade yrkesområden ser vi fram emot att stödja verksamheterna med viktig kompetensförsörjning nu och framgent, säger Jaana Shalabi, strategic account manager.

Det nya rekryteringsavtalet gäller till och med 2017 med option om ett års förlängning och gäller inom områden som Tillväxt/stadsbyggnad/fastighet/energi, Ekonomi/Finans/juridik/HR/administration, Skola och förskola, IT/teknik/engineering.

- Förutom erfarenhet och kompetens har vi en stark lokal närvaro med våra 50 kontor runt om i Sverige. Det tillsammans med vår gedigna kännedom om arbetsmarknaden ser vi kommer att vara till stor nytta i vårt samarbete, säger Per-Arne Gulbrandsen, VD Adecco Sverige.

2014-11-20

FC Rosengård och Adecco i nytt samarbete

I dagarna blev vårt samarbetsavtal med FC Rosengård klart! På Adecco är vi stolta över att vi har fått möjlighet att stötta ett lag som inte bara har Sveriges och kanske Europas bästa damlag utan även en bred och stor ungdomsverksamhet som finns i hela Malmö, såväl i Rosengård som på Malmö IP.

- Jag är glad över att kunna komplettera vårt sponsornätverk med Adecco och deras erbjudande till våra spelare när det gäller karriärtips och kontakt med det lokala näringslivet. Deras lokala och internationella närvaro är även viktig när det gäller att komplettera vårt erbjudande till elitspelarna utifrån deras olika nationaliteter, säger Klas Tjebbes VD FC Rosengård.

För elitidrottare som satsar allt på sin sport är övergången till arbetslivet efter avslutad karriär ofta en utmaning. Adecco kommer att bidra med karriärcoachning till elitspelarna i damlaget samt stötta ungdomsverksamheten med karriärrådgivning, föreläsningar och annan praktisk kunskap som är viktig att ha med sig för att klara övergången till arbetslivet på bästa sätt. Vi kommer även att samarbeta i FC Rosengårdsprojekt Boost, vars syfte är att få Rosengårdsbor i arbete. Vi har lång och positiv erfarenhet, bland annat av vårt samarbete med IOC/SOC och andra svenska idrottsklubbar, där vi tydligt kunnat se de gemensamma nämnare som förenar framgångsrika atleter och framgångsrika kandidater till våra kunder i näringslivet.

- Från Adeccos sida är vi mycket glada över att få komma in i ett professionellt samarbete med FC Rosengård, en förening som representerar mångfald och damfotboll på elitnivå. Som alla vet lever damfotbollen i en helt annan ekonomisk verklighet än herrarna. Därför blir det ännu viktigare för damspelare att tänka på karriären efter fotbollskarriären, då de inte har några fantasiinkomster som aktiva, säger Magdalena Nour, Regionchef Syd, Adecco.

För mer information kontakta:

Magdalena Nour
Regionchef Adecco Syd
Mobil: 040-667 53 00

Klas Tjebbes
VD FC Rosengård
Mobil: 0708-12 49 48


2014-10-06

Hur kul har vi på jobbet egentligen? Glädjerapporten 2014 undersöker skratt på svenska arbetsplatser.

I genomsnitt skrattar vi 5,1 ggr/dag på svenska arbetsplatser. Vård och Omsorg är den bransch där vi skrattar allra mest och skratt på jobbet bidrar till ökad lönsamhet. Det är några av de resultat som går att se i Glädjerapporten 2014 – om skratt och glädje på Sveriges arbetsplatser.

Rekryterings- och bemanningsföretaget Adecco har tillsammans med Novus genomfört en undersökning för att ta reda på hur det ligger till med skrattet på svenska arbetsplatser (Glädjerapporten 2014). Samtidigt erbjuds konkreta verktyg för att öka skrattglädjen ytterligare.

– De flesta vet att det är viktigt att ha kul på jobbet. Effekten kan mätas i allt från lönsamhet och arbetsklimat till antal sjukdagar – och forskning visar att just skrattet är en förlösande faktor. Men det är många som bara snackar om det, säger Annelie Stenvadet tf informations- och marknadschef på Adecco.

I samarbete med Sveriges främsta skrattspecialist, psykologen Lena Dur Högnelid, har Adecco nu tagit fram foldern Lilla Guiden för glädje på jobbet som ger praktiska tips och stöd i det strategiska skrattglädjearbetet på Sverige arbetsplatser.

– Skrattklimatet är något vi kan påverka. Och vår skrattkondis är något vi kan träna, precis som att vi tränar löpning för att orka springa längre. Att hålla igång sin skrattkondis är inte bara kul och härligt utan också seriöst och ibland livsviktigt, säger Lena Dur Högnelid, leg psykolog och skrattspecialist.

Lilla guiden för glädje på jobbet finns på www.gladjetempen.se, där du också kan ta din egen glädjetemp och testa hur kul du själv har det på jobbet – och jämföra med yrken och branscher över hela landet. Här hittar du även Glädjerapporten 2014.

I Novus undersökning deltog 2154 yrkesverksamma personer mellan 18 och 60 år. Resultatet visar även att: chefer skrattar oftare än det svenska genomsnittet (5,1 ggr/dag) och fokuserar mer än anställda såväl på att få andra att skratta som att själva lätta upp med skratt de som skrattar mer på jobbet upplever att de har större inflytande på sin arbetsplats 78 % skrattar högt åt lekar och bus på jobbet Läs hela resultatet i Glädjerapporten 2014.

För mer information och pressbilder, kontakta:
Annelie Stenvadet
t.f Informations- och marknadschef
annelie.stenvadet@adecco.se
073-684 7587


2014-05-06

24-årig student får sommarjobb som VD på Adecco med 100 000 kr i lön!

24-åriga arkitektstudenten Amanda Stehn blev den som tog hem Sveriges bästa sommarjobb: som koncernchef och VD för Adecco, världens största bemannings- och rekryteringsföretag. Med tillhörande 100.000 kronor i lön.

Under finalveckan befann hon sig på ett utvecklingsprojekt i Kenya och åkte direkt till Assesment Center i Stockholm för att tampas med de sju övriga finalisterna. Amanda Stehn beskriver sig själv som en person som brinner för att utveckla både människor och organisationer.

- Det är en jättestor utmaning för mig personligen. Jag har en stor drivkraft i livet, att göra världen till en bättre plats. Det här kan vara ett steg för mig att få en plats att göra detta på, säger Amanda Stehn.

Amanda, som ursprungligen kommer från Luleå, har ett år kvar till sin arkitektexamen med inriktning mot hållbar utveckling från Chalmers Tekniska högskola. Vid sidan om studierna är hon Vice Ordförande i stiftelsen Göteborgs Studentbostäder. Hon driver även initiativet www.pallafrukt.se

- Amanda uppfyller vår ledarprofil och har ett stort hjärta, vilket är särskilt viktigt i en verksamhet som handlar om människor, säger Per-Arne Guldbransen.

Utöver erfarenheten av att involveras i flera för Adecco affärskritiska beslut får Amanda en månadslön på 100 000 kr samt ett 6 månaders mentorskap med Adeccos ordinarie VD och koncernchef Per-Arne Gulbrandsen.

Kontaktuppgifter:
Amanda Stehn
amanda.stehn@gmail.com
073-034 0777

För mer information och pressbilder, kontakta:
Annelie Stenvadet
t.f Informations- och marknadschef
annelie.stenvadet@adecco.se
073-684 7587


2014-04-01

Adecco ny samarbetspartner till Stockholm Globe Arenas

Stockholm Globe Arenas och Adecco har tecknat ett treårigt samarbetsavtal i vilket Adecco blir officiell bemanningspartner till Stockholm Globe Arenas samt även partner till företagets arenaområde.

- Med vårt stora antal evenemang varje år så är ju bemanningsfrågan central för oss och vi är väldigt glada över att få in Adecco, med sin expertis och kunskap inom bemanning, som samarbetspartner. Det blir ett nära partnerskap där vi tillsammans kommer fokusera på att vidareutveckla besökarmottagandet och säkerställa kontinuitet i kunskapen om vårt arenaområde, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas.

Stockholm Globe Arenas är med sina fyra arenor Ericsson Globe, Hovet, Annexet och Tele2 Arena samt även turistattraktionen SkyView det största evenemangsområdet i Sverige med över 2 miljoner besökare årligen. I och med samarbetsavtalet kommer Adecco att säkerställa personalbemanning till de 300 evenemang per år som genomförs på arenaområdet.

- Vi har gått in i ett innovativt och spännande samarbete där vi på Adecco är stolta över att bemanna Sveriges största och just nu hetaste arenaområde. Samtidigt stärker vi genom samarbetet ytterligare vår närvaro på den sportsliga scenen och inom upplevelsebranschen som öppnar helt nya möjligheter för oss, våra kunder och konsulter, säger Per-Arne Gulbrandsen, VD Adecco Sverige.

För ytterligare information:
Daniel Stålbo, Marknads- & kommunikationschef, Stockholm Globe Arenas
Tel: 08-600 93 52
Mail: daniel.stalbo@globearenas.se

Om Stockholm Globe Arenas
Stockholm Globe Arenas bedriver verksamheten på de fyra arenorna Tele2 Arena, Ericsson Globe, Hovet, Annexet, samt attraktionen SkyView. Hit kommer du för att uppleva evenemangen live, antingen det handlar om världsartister som Lady Gaga, Avicii och Metallica, megaevenemang som Sonisphere och Nitro Circus, eller sportevenemang som Ishockey-VM och XL-galan. Några av Sveriges främsta lag har sin hemmaarena hos oss - Hammarby Fotboll, Djurgården Fotboll, DIF Hockey och AIK Hockey. Med närmare 300 evenemang och över 2 miljoner besökare per år är vi det i särklass största och mest flexibla evenemangsområdet i norra Europa. www.globearenas.se


2014-03-31

Adecco för tredje året i rad med på listan över Sveriges bästa arbetsplatser

När det internationella organisationsutvecklingsföretaget Great Place to Work Institute korade Sveriges Bästa Arbetsplatser 2014 kom bemannings- och rekryteringsföretaget Adecco på tredje plats. 2012 gjorde företaget debut på listan som första bemanningsföretag i Sverige; då blev det en sjundeplats. 2013 klättrade Adecco till en fjärdeplats och i år blev det alltså en tredjeplats. En starkt bidragande anledning till topplaceringarna är det aktiva friskvårdsarbetet.

- Vi har gjort en medveten satsning på att våra medarbetare ska må bra och trivas på jobbet, och det är vid sådana här tillfällen vi verkligen får ett kvitto på att det har gett resultat. Och med nöjd administrativ personal får vi även nöjda konsulter, något som är otroligt viktigt för oss som bemanningsföretag, säger Ina Lindström, HR-chef Adecco Sverige.

Genom att aktivt arbeta med generösa friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, en egenutvecklad träningsapp och deltagande i olika motionslopp har Adecco utöver hälsoeffekterna även stärkt lagandan och gemenskapen. Friskvårdsarbetet är starkt sammankopplat med CSR i Adeccos välgörenhetsorganisation Win4Youth, där de anställda motionerar ihop pengar till välgörande ändamål. Detta har ökat stoltheten markant bland de anställda.


2014-02-04

Unga gillar att bestämma, men vill inte bli chefer - Kan en app bli en del av lösningen?

Sverige är på väg mot ett chefsunderskott, då 25 % av dagens verksamma chefer förväntas gå i pension inom en tioårsperiod. Samtidigt visar en studie som Sveriges chefsorganisation Ledarna genomfört att endast 22 % i åldern 18-35 kan tänka sig att bli chef under de närmaste åren. Det vill rekryterings- och bemanningsföretaget Adecco förändra, med hjälp av appen Ledartestet!


2013-11-22

Gemenskaparen – genvägen till ökad trivsel och effektivitet på jobbet

Människan är ett vanedjur, inte minst på jobbet. Men det finns mycket att vinna för företag som lyckas inspirera de anställda till att bryta invanda mönster och beteenden och utöka sina kontaktytor. Ändå har det saknats enkla och billiga verktyg för att underlätta nätverkande på jobbet. Tills nu.


2013-10-11

Pressinformation, uppdaterad kommentar angående stämningsansökan till Arbetsdomstolen

Måndagen den 7 oktober genomfördes den muntliga förberedelsen i Arbetsdomstolen för den stämningsansökan som lämnades in mot Adecco den 3 april i år. Fallet gäller en 35-årig kvinna som menar att hon blivit ålderdiskriminerad av Adecco vid en rekryteringsprocess för ett kunduppdrag inom tillverkningsindustrin i region Väst tidigare i år.

Adecco är av åsikten, vilket också kommunicerats tidigare, att vår kärnverksamhet grundar sig i att vi matchar rätt kompetens med rätt uppdrag. I de rekryteringsprocesser där flera kandidater har likvärdig eller tillräcklig kompetens använder vi i normalfallet, precis som de flesta arbetsgivare, de arbetsmarknadspolitiska stimulansåtgärder som finns till vårt förfogande.

Vi förutsätter att riksdagen, vid beslutet om den aktuella stimulansåtgärden, har beaktat de undanträngningseffekter som eventuellt kan uppkomma. Sittande riksdag och regering har antagit den aktuella lagen eftersom man ser allvarligt på det faktum att ungdomsarbetslösheten i Sverige, som under augusti uppgick till ca 20 % enligt SCB, är ett stort samhällsproblem. Adecco, liksom många andra svenska arbetsgivare med vinstkrav, gör ofta avvägningar där ett anställningsbeslut mellan likvärdiga kandidater grundas på kostnadseffektivitet.

Adecco avser nu att inkomma med kompletterande information till domstolen senast den 5 november och välkomnar att fallet prövas i Arbetsdomstolen den 6 mars 2014.

För mer information:
Annelie Stenvadet
t.f Informations- och marknadschef
annelie.stenvadet@adecco.se
073-684 7587
eller Pär Grip, bolagsjurist
e-post: par.grip@adecco.se Tfn: 073-684 74 05

2013-05-31

Lågt förtroende bland Sveriges studenter för samhällets förmåga att lösa ungdomsarbetslösheten

Trots att ungdomsarbetslösheten intar en central roll i den offentliga debatten anser nästan två av tre studenter att makthavarna inte tar problemet på tillräckligt allvar. Vad som möjligen är än värre är att hela åtta av tio tydligt ifrågasätter samhällets förmåga att alls kunna lösa problemet med ungdomsarbetslösheten.


2013-04-25

Vanligaste misstagen unga gör när de söker jobb

Glömt att ange kontaktuppifter. Oseriöst foto. Stav- och språkfel. Det är några vanliga misstag unga gör när de söker jobb. - Se alltid till att korrekturläsa både CV och personligt brev efter stav- och språkfel. Ta gärna hjälp av någon annan, det är så otroligt viktigt att göra ett bra första intryck, säger Ilona Orgmets, rekryteringschef Adecco Sverige.


2013-04-23

Tusentals Adeccoanställda världen över i manifestation mot ungdomsarbetslöshet

Måndagen den 29:e och tisdagen den 30 april intar tusentals Adeccoanställda i mer än 50 länder världen över gator och lärosäten i en global manifestation mot ungdomsarbetslöshet.


2013-04-19

Anton 23år vann sommarjobb som VD och 100 000 kronor i lön!

Anton Spinnars, student vid Lunds Universitet, blev den som tog hem Sveriges bästa sommarjobb: som koncernchef och VD för Adecco, världens största bemannings- och rekryteringsföretag. Med tillhörande 100.000 kronor i månadslön.


2013-04-06

Pressinformation, kommentar ang stämningsansökan till Arbetsdomstolen

Det har i samband med en stämningsansökan om åldersdiskriminering som lämnades in till Arbetsdomstolen den 3 april riktats frågor till Adecco om vårt agerande i frågan. Adecco kan inte kommentera enskilda fall utan kommer att avvakta utgången av den rättsliga prövningen.

Däremot vill vi kommentera sakfrågan om åldersdiskriminering. Adeccos kärnverksamhet grundar sig i att vi matchar rätt kompetens med rätt uppdrag. Vi är stolta över våra kvalitetssäkrade urvalsprocesser där kompetens är det som värderas främst.

I de rekryteringsprocesser där flera kandidater har likvärdig eller tillräcklig kompetens kommer vi i normalfallet, precis som de flesta arbetsgivare, att använda de arbetsmarknadspolitiska stimulansåtgärder som finns till vårt förfogande. Vi förutsätter att riksdagen, vid beslutet om den aktuella stimulansåtgärden, har beaktat de undanträngningseffekter som eventuellt kan uppkomma. Adecco ser liksom sittande riksdag och regering allvarligt på det faktum att ungdomsarbetslösheten i Sverige, som under februari uppgick till ca 25 % enligt SCB, är ett växande problem.

För mer information:
Annelie Stenvadet
t.f Informations- och marknadschef
annelie.stenvadet@adecco.se
073-684 7587
eller Pär Grip, bolagsjurist
e-post: par.grip@adecco.se Tfn: 073-684 74 05

2013-03-26

Sveriges Olympiska Kommitté och Adecco har tecknat ett femårigt samarbetsavtal och förnyar därmed sitt tidigare samarbete.

En del i avtalet är Athlete Career Program (ACP), utvecklat för att underlätta integrationen av elitidrottare på arbetsmarknaden både under och mot slutet av idrottskarriären. Idrottare som deltar i Athlete Career Program får träffa en karriärcoach som skräddarsyr ett upplägg för varje enskild individ.


2013-03-22

Strategisk satsning på friskvård, ledarskap och delaktighet nyckeln till nöjda medarbetare

Satsa på medarbetare som mår bra och trivs på jobbet. Det lönar sig! Det vet rekryterings- och bemanningsföretaget Adecco, som för andra året i rad placerar sig på listan över Sveriges bästa arbetsplatser.


2013-02-12
Nytt försvar, nya soldater, nya möjligheter

ADECCO och MILITARY WORK tecknar samarbetsavtal och skapar gemensamt en ny plattform för att slussa attraktiv personal ut på arbetsmarknaden -­‐‑ Sveriges nya deltidsanställda officerare, soldater och sjömän. 

2013-02-04
Stick ut ur mängden – vinn sommarjobb som koncernchef!


Adecco, världens största rekryterings- och bemanningsföretag, söker återigen en vikarierande koncernchef. Den här gången gäller det att sticka ut ur mängden och imponera på en virtuell headhunter för att ha chansen att ta hem jobbet och den tillhörande månadslönen på 100 000 kronor.2012-11-08

Ajilon Consultants, nytt IT-bolag med unikt erbjudande

Nu startar ett nytt IT-bolag, Ajilon Consultants, som levererar kvalificerade tjänster och kandidater inom IT & Engineering. Det handlar framför allt om specialister inom projektledning, utveckling, infrastruktur och engineering. VD Patrick Hansson lovar 250 nya arbetstillfällen i Stockholm och Göteborg.


2012-10-18

Beröm varandra mer på jobbet! - Anta berömutmaningen

Glöm allt vad vassa armbågar heter, nu är det den snälla och positiva vägen framåt i karriären som gäller. I bräschen går rekryterings- och bemanningsföretaget Adecco som nu lanserar Sveriges första ”träningsapp” i konsten att både ge och ta emot beröm på jobbet.

2012-05-24

24-åriga Emma blir Adeccos nya koncernchef

23/5-2012 avgjordes finalen i Koncernchefen 2012. Emma Jungmark, 24 år från Lund, tog hem det prestigefulla sommarjobbet och får vikariera som VD för Adecco i Sverige i augusti.


2012-05-08

Vem tar hem årets hetaste sommarjobb som VD för Adecco?

Finalen närmar sig! Den 23 maj avgörs vem som står som slutkandidat i till koncernchefsvikariatet på Adecco, världens största rekryterings- och bemanningsföretag.

 

Media relations - Adecco Group

 

Enter the Adecco Group Media relations webpages.Presskontakt

Har du frågor rörande Adeccos verksamhet i Sverige kontaktar du:


Annelie Stenvadet
Mobil: + 46 736 84 75 87
Växel: + 46 8 100 500

 
 

  • Adecco Sweden AB • Kungsgatan 60 • Box 121 27 • 102 24 Stockholm • Tel. växel 08-598 980 00 © 2012 Adecco. All Rights Reserved
  • Sitemap