Nyhetsbrev april 2014

Få sommarvikariekoll
och stötta Sveriges ungdomar

Det är hög tid att dra igång semesterplaneringen! Ni är många företag som behöver lösa sommarpusslet. Och det finns många svenska ungdomar som vill ha jobb. Vore det inte smart om de där två problemen skulle kunna lösa varandra? Just det är Adecco och de andra bemanningsföretagen experter på!

Upp till kamp mot ungdomsarbetslösheten!
Adeccos Street Day 28 april

Adecco vill slå ett slag mot ungdomsarbetslösheten. Nu ger de anställda sig ut på stan för att dela med sig av sin kunskap om hur man får ett jobb.

Adecco vill hjälpa till att minska ungdomsarbetslösheten. Därför jobbar 33000 anställda i 60 länder året om för att ge ungdomar och andra arbetslösa bättre chanser på arbetsmarknaden. Aktionen kallas Way to work och nu är det dags för dess årliga lanseringsdag: Street day.
– Den 28 april öppnar vi våra kontor på 11 orter i landet, för att bland annat ha cv-skrivningsskolor. Unga människor saknar ofta dokumenterad arbetslivserfarenhet, men de glömmer att de kanske varit ledare på en fotbollsskola, eller suttit mycket barnvakt. Vi vill hjälpa dem att lyfta fram alla sina erfarenheter – därför är årets paroll Get experience, säger Fred Lafquist, sponsringsansvarig på Adecco Sverige.
Under dagen kommer också 250 anställda ge sig ut på gatorna och informera om hur Adecco kan hjälpa unga att söka jobb. Som experter på just det, ser Adecco det som sitt samhällsansvar att dela med sig av de verktyg som finns för att öka chanserna till anställning.
Vad hoppas ni uppnå med er satsning på ungdomarna?
– Att de genom att samla alla sina erfarenheter kan hitta alternativa vägar in på arbetsmarknaden, så att fler får en sysselsättning.


Våga välja en ung konsult!

Att lösa en bemanning handlar alltid om att sätta rätt person på rätt plats. Ibland betyder det att erfarna konsulter matchas med tyngre uppdrag. Ibland måste man våga tro lite extra på de som inte hunnit jobba så länge.
Det har säkert inte undgått er att många ungdomar tycker att det är knivigt att ta sig in på arbetsmarknaden. Nästan en fjärdedel av de ungdomar upp till 24 år som vill ha jobb är idag utan enligt scb:s siffror. Medan arbetsmarknaden i stort består av 10,2 procent anställda ungdomar, så är hela 27,5 procent av bemanningsföretagens anställda ungdomar. Bemanningsföretagen är helt enkelt betydligt bättre än resten av näringslivet på att sätta ungdomar i arbete.
Vågar du anställa en ungdom via ett bemanningsföretag, gör du inte heller bara något bra här och nu. Du ökar också ungdomarnas chanser att göra en bra karriär och få mer i lönekuvertet på längre sikt, enligt rapporten Jobb i bemanningsföretag från Svenskt Näringsliv.
Under åtta år, från 2002 till 2010, följde rapportförfattarna de ungdomar som var anställda inom bemanningsbranschen i Sverige. När studien avslutades var 85 procent av dem sysselsatta, jämfört med 81 procent av de som jobbat på andra sätt. Av de ungdomar som istället var arbetslösa 2002 var bara 69 procent sysselsatta 2010.
Rapportförfattarna slår fast att anställningen på ett bemanningsföretag ger möjlighet att få in en fot på arbetsmarknaden och ger arbetslivserfarenhet, nätverk och kontakter som stärker framtida jobbchanser. Dessutom verkar den här typen av jobb ge klirr i kassan. Ungdomar som arbetade i bemanningsbranschen 2002 hade åtta år senare 100 000 kr mer i årslön än de unga som var arbetslösa 2002.
Källa: Rapporten Jobb i bemanningsföretag från Svenskt Näringsliv, (2012)

52 % ungdomar!
Av Adeccos anställda konsulter under 2013 var över hälften mellan 15 och 24 år. Det gör ungdomar till den klart största gruppen anställda.

Adecco-konsulten Camilla, 24: Mitt sommarvik blev en fast anställning!

Camilla Wedin, 24, orderläggare på TeliaSonera:
Vad gör du på jobbet?
Med dator och telefon som främsta verktyg hjälper jag kunder att lösa beställningar som måste hanteras manuellt.
När fick du det uppdrag du har nu?
I maj 2013 började jag som sommarvikarie via Adecco. Efter sommaren fick jag möjlighet att fortsätta som konsult. Och nu i dagarna har jag blivit erbjuden en fast anställning hos uppdragsgivaren.
Vilka fördelar ser du med att vara ung och jobba i bemanningsbranschen?
Jag får möjlighet att komma in i branscher och testa uppdrag som jag kanske inte hade fått möjlighet att testa annars. Beroende på uppdragslängd har jag också möjligheten att samla mycket erfarenhet på kort tid. Som ung kan det vara svårt att få in en fot på arbetsmarknaden på grund av att de flesta vill att man redan ska ha stor erfarenhet. Bemanningsföretagen ger ungdomar en chans att komma ut direkt på arbetsplatsen och visa vad de kan och vill, vilket i sin tur kan leda till nya möjligheter.
Hur ser du på din fortsatta karriär?
I och med att mitt konsultuppdrag alldeles nyligen utmynnat i en fast anställning ser jag positivt på framtiden. Jag ser fram emot att få fortsätta utvecklas tillsammans med min arbetsgivare och att på lång sikt vara med och bidra till förbättringar.

Adeccokonsulten Muhammed, 27: Många jobb har hjälpt mig utvecklas!

Muhammed Khalil, 27, ekonom:
Jag har precis avslutat ett uppdrag på ekonomiavdelningen på Svenska kyrkan i Malmö. Där hade jag varit sedan jag tog min examen i ekonomi förra våren. Nu är jag tillbaka på DHL på lite timmar, medan jag söker nya ekonomiuppdrag.
Hur länge har du jobbat inom bemanningsbranschen?
Sedan augusti 2007. Det var mitt första jobb. I början hade jag ett långt uppdrag på Lundsenergi där jag var ansvarig för delar av fastigheten och hade hand om inköp och beställningar av kontorsmaterial på heltid i två år. Efter det har jag jobbat på fyra olika företag med olika uppgifter: lagerarbetare, kört truck och flyttat nyimporterade bilar. Sedan var jag studentkonsult på DHL-terminalen i Malmö tills jag blev klar med utbildningen.
Vilka fördelar ser du med att vara ung och jobba i bemanningsbranschen?
Den stora fördelen är att jag fått prova på flera företag och samlat på mig erfarenheter som gör att jag kunnat utvecklas. Man får vara lite smart och tänka: Vad kan jag ta med mig från det här? Då blir jobbet kul. På sommaren är det nästan den enda vägen att gå för att få sommarviken, företag annonserar inte längre, de går till bemanningsföretagen. Som student var bemanningsföretag bra, eftersom de kunde ordna jobb åt mig två dagar i veckan.
Hur ser du på din fortsatta karriär?
Just nu söker jag nya uppdrag, via bemanningsföretag. Jag börjar också bli sugen på ett fast jobb. Jag har jobbat sju år i bemanningsbranschen, och nu har jag utbildningen klar.


3 anledningar till att låta Adecco lösa er sommarbemanning!

Koll på kronorna
Du får ett fast pris från början, där sjukfrånvaro, arbetskläder och personalvård redan ingår. Skulle arbetsmängden minska oväntat under sommaren så flyttar vi våra konsulter till ett ställe där de behövs bättre. Inga onödiga kostnader för er.
Vana konsulter
Vi rekryterar personer som passar bra i konsultrollen och som har en vana att snabbt kliva in och göra kunden nöjd.
Nöjd-kund-garanti
Och skulle du ändå inte bli nöjd så har vi en nöjdkund-garanti. Om medarbetare inte lever upp till era förväntningar avslutas uppdraget. Om det sker inom tre dagar betalar ni inte för de dagarna.
Källa: Adecco


Vill du veta mer?
Ladda ner Lilla överlevnadsguiden Semesterplanering här


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 
 

  • Adecco Sweden AB • Kungsgatan 60 • Box 121 27 • 102 24 Stockholm • Tel. växel 08-598 980 00 © 2012 Adecco. All Rights Reserved
  • Sitemap