Unga gillar att bestämma, men vill inte bli chefer - Kan en app bli en del av lösningen?

Sverige är på väg mot ett chefsunderskott, då 25 % av dagens verksamma chefer förväntas gå i pension inom en tioårsperiod. Samtidigt visar en studie som Sveriges chefsorganisation Ledarna genomfört att endast 22 % i åldern 18-35 kan tänka sig att bli chef under de närmaste åren. Det vill rekryterings- och bemanningsföretaget Adecco förändra, med hjälp av appen Ledartestet!

Det framgångsrika chefskapet bygger i grunden på förmågan att leda, en förmåga som inte har så mycket med ålder att göra. Nu utmanas Sveriges studenter att testa sina ledaregenskaper med ett specialframtaget ledarskapstest. Samtidigt deltar man i en rekryteringsprocess där årets mest eftertraktade sommarjobb står på spel: som koncernchef för Adecco med 100 000 kr i lön. Testet är tillgängligt för alla som en app och är framtaget av HR-experter inom Adecco.

- Genom att genomföra ledarskapstestet tror vi att många kommer att upptäcka egenskaper de inte visste att de hade. Vår förhoppning är att det ger unga en push att även söka sig till ansvarspositioner. Att dessutom ha chansen att ta mitt jobb som VD på Adecco med 100 000 kr i lön är att få en erfarenhet utöver det vanliga, berättar Per-Arne Gulbrandsen, VD på Adecco.

Det som främst avskräcker unga i Sverige från att bli chefer är att behöva vara ständigt tillgänglig och att ta svåra samtal.

- Det som är unikt med vårt ledarskapstest är att du får möjlighet att testa dina ledarskapsegenskaper på riktigt, nära verkligheten – du utsätts för alltifrån ett stresstest till kluriga frågor från journalister och missnöjda kunder till situationer där du ska coacha dina anställda. I slutet av testet har du fått en bättre bild av dina styrkor och svagheter som ledare och känner dig förhoppningsvis motiverad att fortsätta utvecklas inom ditt ledarskap, säger Charlotte Nordén, informations- och marknadschef på Adecco.

Till och med den 6 mars kan du vara med i kampen om det unika sommarjobbet som koncernchef under sommaren 2014. Appen Ledartestet laddas ner via Appstore eller Google Play. På adeccokoncernchef.se finns mer information om testet och rekryteringsprocessen.

För mer information, kontakta Annelie Stenvadet, tf informations- och marknadschef på Adecco.

 
 

  • Adecco Sweden AB • Kungsgatan 60 • Box 121 27 • 102 24 Stockholm • Tel. växel 08-598 980 00 © 2012 Adecco. All Rights Reserved
  • Sitemap