24-åriga Emma blir Adeccos nya koncernchef 


Igår avgjordes finalen i Koncernchefen 2012. Emma Jungmark, 24 år från Lund, tog hem det prestigefulla sommarjobbet och får vikariera som VD för Adecco i Sverige i augusti. I en stenhård urvalsprocess i konkurrens med ca 1800 sökanden imponerade Emma med sitt driv och sin höga kapacitet.

Emma Jungmark läser till vardags Service Management på universitetet i Lund. Där är hon också avgående vice ordförande i Lunds Universitets Studentkårer som 2012 fick utmärkelsen ”Framtidens Unga Ledare”. Emmas långsiktiga mål är att så småningom bli VD för Vasaloppet. 

Förutom den lockande koncernchefslönen på 100 000 kr var det den unika möjligheten och erfarenheten som fick henne att söka jobbet.

– Det här är helt galet! Jag trodde aldrig att jag skulle komma så långt i den stenhårda konkurrensen. Jobbet är en fantastisk möjlighet, och jag räknar med att få erfarenheter som jag kan bära med mig hela livet. Det är en stor utmaning att fylla Per-Arnes stol men jag är säker på att augusti kommer att bli en händelserik, rolig och lärorik månad, både för mig och för Adecco, säger Emma Jungmark.

Vägen till vinsten har varit lång. Processen påbörjades under mars då första steget var ett interaktivt webbtest som kombinerade uppgifter i bland annat logisk slutledning, stresshantering och medierelationer. Därefter följde personlighets- och kapacitetstester samt djupintervjuer. Av de ca 1800 sökanden togs tio finalister ut som fick driva egna valkampanjer under två veckor, bland annat på Facebook. Emma har även skrivit mycket om kampanjen och sina tankar om ledarskap på sin blogg: emmajungmark.nu

– Emma har under hela urvalsprocessen imponerat på oss med sitt driv, sociala förmåga och höga kapacitet. Hon personifierar vår ledarprofil som tar utgångspunkt i att en ledare måste ha en kombination av ”cool head”, ”warm heart” och ”working hands”. Emma är redan en Adeccoambassadör och det ska bli väldigt spännande att följa hennes tid hos oss, säger ordinarie VD Per-Arne Gulbrandsen.

För mer information eller högupplösta bilder kontakta:
Charlotte Nordén, informations- och marknadschef
tfn: 0736-847360 eller e-post: charlotte.norden@adecco.se
 
 

  • Adecco Sweden AB • Kungsgatan 60 • Box 121 27 • 102 24 Stockholm • Tel. växel 08-598 980 00 © 2012 Adecco. All Rights Reserved
  • Sitemap