De tio finalisterna är klara:

Vem tar hem årets hetaste sommarjobb som VD för Adecco?

Finalen närmar sig! Den 23 maj avgörs vem som står som slutkandidat i till koncernchefsvikariatet på Adecco, världens största rekryterings- och bemanningsföretag.

1769 kvalificerade studenter sökte jobbet, och nu står det mellan dessa tio finalister:

Emil Ekberg – studerar juridik vid Lunds universitet. Från deltagare i dokusåpan ”Mullvaden” till koncernchef? Emil är en modig entreprenör med stor drivkraft, handlingskraft och en stjärna på att kommunicera.

Mikael Gustafsson – B.SC. Företagsekonomi vid Stockholms universitet. Tillbringade två år som volontär i USA och är nu ledamot i Stockholms Läns Distriktsstyrelse för ett politiskt ungdomsförbund. Mikael är en person med hög arbetsmoral, positiv attityd och fokus och med en mycket god förmåga att passa in i olika situationer.

Christian Hjalmarsson – Industriell ekonomi och management, KTH. Senior elitorienterare och invald i KTH innovation med stort intresse för finansmarknad och global ekonomi. Christian är en mycket målmedveten, ambitiös och energisk person.

Tim Högnelid – Civilekonom, Uppsala. Har, utöver att vara ordförande för en av de största studentorganisationerna vid Uppsala universitet, startat en matlagningsklubb och eget företag. Tim är intellektuell och skärpt med gott analytiskt sinne. Han är lösningsfokuserad och beslutsför men också ödmjuk och hjälpsam.

Emma Jungmark – Service Management, Lund. Vice ordförande i Lunds Universitets Studentkårer som 2012 fick utmärkelsen ”Framtidens Unga Ledare”. Målet är att bli VD för Vasaloppet. Emma är energisk och identifierar frågeställningar som är värda att dryftas. Hon vågar stå upp för sina och andras åsikter.

Nina Khoi – Jurist vid Stockholms universitet. Vice ordförande i Jusek som bland annat representerat EU som miljöminister under G8/G20-ungdomsmöte i Kanada och skrivit en handbok: ”Hong Kong, en reseguide för ungdomar”. För närvarande är Nina med och driver ett humanitärt arbete på Sri Lanka. Nina har goda meriter i säljarbetet och är professionell och rak men även varm. 

Jonatan Lindgren – Civilekonom, Uppsala. Har varit ställföreträdande gruppchef i Afghanistan och tagit SM-guld som lagkapten i Göteborgs stadslag i innebandy. Jonatan är en mycket företagsam person som ser möjligheter, är positiv och skapar lösningar.

Joakim Orreteg – Jurist och ekonomie kandidat, Stockholms universitet och University of Surrey. Mästare i konflikthantering efter sin tid som kriminalvårdare. Har även erfarenhet från advokatbyrå, storbank och entreprenörsföretag. Joakim är en ambitiös och förtroendegivande problemlösare som har en stark drivkraft att utvecklas.

Carl Sandberg – Bachelor of economics, Yale University. Ordförande för Yale International Students' Organization, Yaleuniversitetets största representativa organisation. Besteg 2011 Kilimanjaro, världens högsta friliggande berg, på 19 timmar. Gatumusicerande tolk och förhörsledare på Tolkskolan, som utöver att ha levt i flera länder i Mellanöstern även arbetat ideellt i Kenya. Carl är en mycket driven kandidat med många olika spännande ledarskapserfarenheter. 

Oscar Bornemark – Civilingenjör i Interaktion & Design samt kandidatexamen i datavetenskap, Umeå universitet. Nyfiken på det mesta, har rest runt som filmande journalist på E-sport tävlingar i bland annat Ryssland, Sydkorea, England och Italien. Under ungdomsåren turnerade han med farmor Gullan Bornemark. 
Oscar utstrålar positiv energi och är gärna den som driver frågor, men han trivs bäst i interaktionen med andra människor. En person med god strategisk förmåga som har både beslutsamhet och mod. 

- Kandidaterna var väldigt jämna i år, så det var inte lätt att utse den tio finalisterna. Gemensamt för de tio är att de alla är högpresterande och engagerade, samt att de har visat stort intresse för Adecco och branschen och varit pålästa och förberedda, säger Annette Johansson, ansvarig för urvalsprocessen i årets koncernchefsrekrytering.

Vinnaren kommer att ta hem sommarens kanske mest eftertraktade sommarjobb; nämligen VD-posten på Adecco i Sverige. Under augusti kommer vinnaren att få överta ett stort ansvar men också koncernchefens månadslön på 100 000 kr. I tjänstebeskrivningen ligger involvering i flera affärskritiska beslut för Adecco. Efter avslutad tjänst kommer vinnaren att få ett 6 månaders mentorskap med ordinarie koncernchef Per-Arne Gulbrandsen.

Följ urvalsprocessen och finalen på Adecco Students Facebooksida och därefter vinnarens vardag som koncernchef på Adeccos koncernchefsblogg.


För mer information kontakta:
Charlotte Nordén, informations- och marknadschef
tfn: 0736-847360 e-post: charlotte.norden@adecco.se
 
 

  • Adecco Sweden AB • Kungsgatan 60 • Box 121 27 • 102 24 Stockholm • Tel. växel 08-598 980 00 © 2012 Adecco. All Rights Reserved
  • Sitemap